Mondgezondheid voor Kinderen

In Nederland bestaat er voor kinderen tot 18 jaar volledige vergoeding voor alle gangbare tandheelkundige behandelingen vanuit de basisverzekering. Veel ouders weten dat niet. Dat blijkt ook uit recente cijfers dat bijvoorbeeld een deel van de tieners en jongvolwassenen niet regelmatig naar de tandarts of mondhygiënist gaat. Daarom is het van belang voor je kind om van jongs af aan naar de tandarts te gaan voor het bevorderen van gezonde kindergebitten.

Al vanaf jonge leeftijd kan je je kind meenemen naar de praktijk om te wennen en te kijken hoe het meestal gaat. Zo krijgt je kind meer vertrouwen wanneer hij/zij zelf in de stoel moet zitten. Vanaf ongeveer hun 2e jaar mag je kind zelf in de stoel plaatsnemen. Het is wetenschappelijk bewezen dat de preventiemethode tot een gaaf gebit leidt met minder gaatjes en vullingen.

Gewoon Gaaf

Wil jij ook een gaaf gebit voor je kind? En dat je kind met een gezonde mond opgroeit? Wij volgen de ‘Gewoon Gaaf’-preventiemethode voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Onder onze begeleiding kun jij samen met je kind het gebit gaaf en zijn mond gezond houden. Gewoon Gaaf toch?

Eerste tandje? Naar de tandarts!

Om jou en je kind goed te begeleiden bij het hebben en houden van een gaaf gebit is het belangrijk dat je je kind, zodra het eerste tandje doorbreekt, meeneemt naar de tandarts. Wie namelijk zo veel mogelijk van de ‘Gewoon Gaaf’-methode wil profiteren, begint direct zodra het eerste tandje verschijnt. Neem je kind mee naar onze praktijk als je bijvoorbeeld zelf voor controle komt. Wij leggen je uit hoe je het kindergebit het beste kunt verzorgen. Ook leer je al vroeg de juiste voedings- en poetsgewoonten voor je kind.

Individuele preventie

‘Gewoon Gaaf’ is een preventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar. Wij geven jou en je kind advies dat is afgestemd op het gebit van jouw kind. Wij begeleiden je kind een gaaf gebit te hebben en te houden. Bij ‘Gewoon Gaaf’ maken wij een risico inschatting. De uitkomsten hiervan bepalen het moment waarop wij jou en je kind graag weer in onze praktijk willen terugzien. De invulling en uitvoering van de preventiemethode kan dus binnen een gezin verschillen. ‘Gewoon Gaaf’ kijkt tenslotte naar ieder individu.

Benieuwd naar de ‘Gewoon Gaaf’-methode? Inschrijven kan via ons inschrijfformulier!